this is Sweden

this is our voices, this is our faces

this is Sweden, this is our voices, this is our faces.

Idén till utställningen föddes i hösten 2016 när syskonen Londono träffade fotografen Patricia Reyes och upptäckte att de delade varandras visioner om ett framtida drömprojekt. Resultatet blev utställningen this is Sweden, this is our voices som är en hyllning till de människor som har inspirerat dem och en plattform där man lyfter och synliggör varandra. Ändamålet är att göra våra röster hörda.  Titeln till utställningen är inspirerad av ett av våra favoritcitat:

there comes a time when silence is betrayal”
Martin Luther King.

Utställningen består av 33 porträtter, ett ljudverk och fem sillhouetter.  Den presenterades i Scenkonstmuseet i samband med SPACE by RMH. Poeterna Yolanda Bohm, Sara Soltani Boljak, Marouf Hussain, Jon Aagaard Andersson och Sumaya Abdulkadir framförde var sitt eget poesistycken i skräddarsydda plagg. Det är dessa poeter och aktivister som är inspirationen till kollektionen.

“this is Sweden representeras av närmare 100 personer i det här projektet. Tillsammans är det vår ambition att bjuda på en modeupplevelse där mode inte är likvärdigt med konsumtion utan en rörelse där vi kan finna styrka, gemenskap och inspiration till att bekämpa den politiska depression  som många av oss går igenom just nu.”
Ana Londono

Medverkande på porträtterna samt ljudverket:

Sumaya Abdulkadir, Sumaya Okasha, Ana Londono, Pablo Londono, Patricia Reyes, Ismenia Sarria, Ana-Ruth Sarria, Jonathan Sparr, Nanna Bacchus, Bea Macintosh, Agnes Anjou Olofsson, John Gille, Jin Zou, Fredrik Quinones, Talia Gallegos Fadda, Emir Selimi, Yolanda Bohm, Sara Soltani Boljak, Mio Ludvig Schörling, Suhul Mruz, Martina Almquist, Danielle Drake, Erik Lundin, Adam Tensta, Silvana Imam, Leslie Tay, Michel Dida, Cherrie, Nebay Meles, Babak Azarmi, Abdoul Yombi, Alexander Yombi, Carolina Nylund, Cornelia Reyes Lind, Hilda Linder Reyes, Marouf Hussain samt Iman Aldebe.

Fotograf porträtt Patricia Reyes
Hår Sainabou Chune
Make Josefin Scherdin & Elin Laine
Styling porträtt Martina Almquist
Styling presentation Maria Barsoum
Nagelstylist Frida Selkirk
Smycken Göran Kling
Tack till James & Perra Studios, RMH